Hlavní obsah

Elektrifikované sporťáky Mercedesu-AMG budou mít zvuk od Linkin Park

Nikoli audiosystém na palubě, ale vnější zvuk elektrifikovaných sporťáků a supersportů značky Mercedes-AMG bude automobilka ladit ve spolupráci s americkou rockovou kapelou Linkin Park. Mercedes s kapelou spolupracoval už v minulosti.

Foto: Mercedes-AMG

Mercedes-AMG GT3 týmu Black Falcon AMG s logy Linkin Park na závodě 24h Spa v roce 2016

Článek

Hybridní auta většinou nepatří k těm, která nadšence ohromují svým zvukem. Hlavním důvodem asi bude, že hybridy jsou jen zřídka sporťáky. Se stále se zpřísňujícími emisními limity ale i řada sportovních aut bude muset sáhnout po elektrické pomoci k nižší papírové spotřebě.

Jenže nadšenci nechtějí přijít o zajímavý zvuk auta. AMG si je tohoto faktu vědomo, a proto mu s laděním zvuku hybridních sporťáků pomůže skupina Linkin Park. Australskému magazínu Wheels to řekl Tobias Moers, ředitel divize Mercedes-AMG.

Jak bude spolupráce vypadat, a co bude kapela přesně dělat, zatím není známo. Výsledný zvuk ale bude do značné míry umělý. Tak alespoň chápeme Moersova slova: „Prodáváme emoce a zvuk je ve skutečnosti důležitou součástí. Takže pracujeme na umělých zvucích, protože musíme.”

Foto: Mercedes-AMG

Mercedes-AMG GT3 týmu Black Falcon AMG s logy Linkin Park na závodě 24h Spa v roce 2016

Nečekejte ale příchod elektrického AMG hned zítra. První elektrifikovaný vůz bude na světě někdy v polovině příští dekády, řekl Moers. Také zatím není známo, jestli onen umělý zvuk elektrifikovaného AMG bude podobný konvenčnímu autu, nebo jestli to bude úplně něco jiného.

Mercedes-AMG a Linkin Park spolupracují již delší dobu, příkladem může být loňská čtyřiadvacetihodinovka na belgickém okruhu ve Spa. Závodní Mercedes-AMG GT3 týmu Black Falcon AMG tehdy nesl velká loga skupiny Linkin Park. Jeho design navrhl DJ Joe Hahn.

Reklama

Výběr článků

Načítám