Hlavní obsah

Subaru odtajnilo svůj největší model, osmimístný Ascent

Novinky, maž

Subaru na autosalonu v Los Angeles poprvé ukázalo nový ascent. Ten je nabízen ve verzích pro sedm nebo osm cestujících a jde o největší model v nabídce této japonské automobilky. Do Česka se dovážet nebude.

Foto: Subaru

Subaru Ascent (2017)

Článek

Je to takový přifouknutý outback nebo forester. Vnější design přesně zapadá mezi tyto dva modely, takže i novinku lze označit za typické soudobé Subaru. Nový model na autosalonu v Los Angeles představil šéf americké divize Tom Doll, který na pódium přivedl sedm labradorů.

Subaru Ascent

Pětimetrové auto s rozvorem náprav 2,89 metru nabídne místo buď pro sedm, nebo dokonce osm cestujících (vždy ve třech řadách sedadel). A vnější rozměry jsou vskutku obří: sedmimístná Škoda Kodiaq při délce 4,7 metru nabízí rozvor o zhruba deset centimetrů menší. Ascent (z angl. stoupání nebo cesta vzhůru) nabídne i nadprůměrnou světlou výšku – 220 mm, takže ani v mírně náročnějším terénu by se osmimístné SUV nemělo ztratit.

Foto: Subaru

Subaru Ascent (2017)

Foto: Subaru

Subaru Ascent (2017)

Výhradně jedna motorizace

Ascent se dodává výhradně s pohonem všech kol, osmistupňovým CVT automatem a v USA, kam má novinka primárně zamířeno, také s jedinou motorizací. Tou je 2,4litrový plochý čtyřválec s turbodmychadlem twin-scroll a o celkovém výkonu 260 koní (191 kW) při 5600 otáčkách a točivém momentu 370 Nm při 2000–4800 otáčkách. Jízdní dynamiku ani spotřebu automobilka prozatím neuvedla.

Subaru zatím počítá s prodejem pouze v USA, kde se i Ascent vyrábí (ve státě Indiana). Cena začíná na rovných 30 000 dolarech, tedy cca 660 000 korunách.

Foto: Subaru

Subaru Ascent (2017)

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám