Hlavní obsah

Mercedes postupně elektrifikuje všechny své dodávky, první je Vito

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Německý Mercedes-Benz v následujících letech přijde s elektrickými verzemi svých dodávek Vito, malého Citanu a největšího modelu této řady Sprinter. Jako první přichází středně velká dodávka Vito, nyní pod názvem eVito.

Foto: Mercedes-Benz

Mercedes-Benz eVito (2017)

Článek

Elektrická verze modelu Vito dostala baterie o kapacitě 41,4 kWh, ty by podle automobilky měly stačit na ujetí 150 kilometrů. Při zhoršených klimatických podmínkách (třeba v zimě) to může být o 50 kilometrů méně.

Zákazníci si budou moci vybrat ze dvou nejvyšších rychlostí - 80 km/h nebo 120 km/h. Elektromotor má výkon 84 kW a točivý moment 300 newtonmetrů.

Za dva roky Citano i Sprinter

Vito - středně velká dodávka - se dodává se dvěma délkami: 5140 mm nebo v prodloužené verzi s délkou 5370 mm. Naložit můžete až 1073 kilogramů. Cena za elektrické vito je vyšší než v případě verzí se spalovacím motorem, začíná lehce nad částkou jednoho miliónu korun. Skříňová verze téhož modelu je o polovinu levnější.

Prodej začne během příštího roku. V roce 2019 přijde elektrická verze citanu a sprinteru. Kolem roku 2030 některé evropské metropole předpokládají, že zakážou či omezí vjezd automobilům se spalovacím motorem.

Foto: Mercedes-Benz

Mercedes-Benz eVito (2017)

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám