Hlavní obsah

Volvo uvedlo V90 CC Ocean Race, koberce má z recyklovaných rybářských sítí

Novinky, maž

Ocean Race je tradiční pojmenování pro speciální edice od Volva. Tentokráte se dostalo na nové V90 Cross Country a jako obvykle očekávejte pouze kosmetické změny.

Foto: Volvo

Volvo V90 Cross Country Ocean Race (2017)

Článek

Verze Ocean Race je rozpoznatelná podle matně šedých a oranžových detailů, jež odkazují na koncept XC Coupé z roku 2014. Specifická jsou i kola, lak karoserie je vždy bílý (odstín nazvaný Crystal White). Výrazná oranžová barva je zastoupena rovněž v interiéru, kde jsou v této barvě bezpečnostní pásy nebo tenká linka táhnoucí se přes palubní desku.

Co je možná důležitější než drobné kosmetické změny, je fakt, že švédská automobilka věnuje 100 eur z prodeje prvních 3000 kusů V90 Cross Country v edici Volvo Ocean Race na podporu vědeckého programu, který se zabývá výzkumem znečištění oceánů plasty. Celkem tedy 300 000 eur, tedy zhruba sedm a půl miliónu korun.

Foto: Volvo

Volvo V90 Cross Country Ocean Race (2017)

Ekologickým příspěvkem Volva jsou koberečky z Econylu. Jde o zcela recyklovaný nylon; automobilka uvádí, že na výrobu použije i rybářské sítě vylovené z mořského dna. Specifikem popisovaného modelu je integrovaná svítilna a přídavné dobíjecí zásuvky.

První český test Volva V90 Cross Country najdete v našem dřívějším článku. [celá zpráva]

Foto: Volvo

Volvo V90 Cross Country Ocean Race (2017)

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám