Hlavní obsah

Chcete si vyměnit v autě motor? Dodge prodává agregáty z Hellcatu

V USA je vcelku rozvinutý trh se samostatnými agregáty. Automobilky je dodávají a nadšenci si je vestavují do všeho, co má dostatek kol, aby se to dalo nazývat autem. Nejnovějším přírůstkem je i bestiální osmiválec z Dodge Hellcat.

Foto: Mopar

Motor z Dodge Hellcat je k dispozici i samostatně bez auta.

Článek

Asi nejznámějším zástavbovým agregátem je osmiválec z Chevroletu Corvette. V historii se takových motorů prodalo opravdu hodně a poháněly speciály na okruhy, unikátní vozy, podivná přibližovala a známe i nasazení agregátů do lodí apod.

Foto: Dodge

Dodge Challenger SRT Hellcat (2014)

Foto: Dodge

Dodge Challenger SRT Hellcat (2014)

Teď je tu Fiat Chrysler respektive Dodge, přesněji sportovní divize Mopar, která začíná nabízet vidlicový osmiválec o objemu 6,2 litru s označením HEMI, který produkuje výkon 707 koní. To je hodně. Opravdu hodně a mnoho nadšenců po agregátu určitě sáhne. V nabídce jsou dva balíčky, které jsou vlastně plug-and-play systém. To základní je agregát, rozvod elektrické energie, modul palivového čerpadla, kabelový svazek a řídicí modul, který je otevřený pro případné úpravy.

Foto: Mopar

Elektrická výzbroj

Kdo by chtěl, může dostat ještě rozšíření o alternátor, čerpadlo posilovače řízení atd. Prostě cokoliv, aby motor mohl být bez problémů zasunut a využit prakticky kdekoliv. Takhle rozsáhlou nabídku má právě jen Mopar. Mnohé jiné firmy nabízejí jen kompletační sady čisté mechaniky a elektronika je k dokoupení. Ovšem plug-and-play to určitě není.

FCA si ale také tuhle radůstku nechá pořádně zaplatit. Ten základní set stojí 21 725 dolarů, což je v přepočtu asi 480 000 Kč.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám