Hlavní obsah

Firma Rezvani představila model Tank pro civilisty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokud chcete mít doma tank, můžete si koupit nějaký „ojetý“ nebo si objednat jeden u firmy Rezvani. Ta ukázala svůj další výrobek – teréňák s názvem Tank. A jméno to není náhodné.

Foto: Rezvani

Rezvani Tank

Článek

Pokud čekáte, že vepředu bude pořádně velký kanón a na střeše kulomet, tak vás zklameme. Každopádně jde o auto s extrémně futuristickým vzhledem, které může mít i balistickou ochranu a systém nočního vidění. A to už z něj dělá pěkný dopravní prostředek do apokalypsy nebo války.

Inspirace – budoucnost a armáda

Rezvani se netají tím, že inspirací pro design auta byla armáda. Ne ta současná, ale spíše budoucí. Vozidla pohybující se po bitevních polích za několik let. Futuristické koncepci auta tak dominují tvary, které by se vzdáleně daly připodobnit ke stealth maskování. Podivně tvarovaná je hlavně záď. Ta asi bude mít nejvíc odpůrců.

Foto: Rezvani

Rezvani Tank

Foto: Rezvani

Rezvani Tank

Interiér je velmi luxusní. Kůže v kombinaci se semišem, 7,9palcový displej uprostřed, head-up displej atd.

Technika pro Armagedon

Pod kapotou vozu není žádný oturbený čtyřválec. Jde o pořádný osmiválec o objemu 6,4 litru s výkonem 373 kW (500 koní) a točivým momentem 583 Nm.

Síla se přenáší na kola, která jsou na špičkových nápravách – Dynatrac ProRock 44/60 s elektrickými uzávěrkami. Pružení je speciální od Foxu se zdvihem patnáct centimetrů. Kola jsou samozřejmě speciální terénní – pneumatiky mají průměr 31 palců.

Foto: Rezvani

Rezvani Tank

Komu to připadá málo, může si koupit balíček Off-Road Extreme, kde jsou nápravy ještě lepší – Dynatrac ProRock XD60/80 se vzduchovou uzávěrkou diferenciálu. Brzdy pak Dynatrac ProGrip, pružení opět Fox, ovšem dvojité.

Kdo by podobné auto chtěl, musí počítat s tím, že cena začíná na 178 500 dolarech, v přepočtu na hodnotě kolem čtyř miliónů korun. Plus balíčky, kterých je dost a budou stát dost. Například pancéřování je z kevlaru, což není levný materiál.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám