Hlavní obsah

Šéf Opelu krátce před převzetím francouzskou PSA odstoupil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Generální ředitel německé automobilky Opel Karl-Thomas Neumann (56) odstoupil s okamžitou platností z funkce a nahradí ho dosavadní finanční ředitel Michael Lohscheller (48). Neumann odstoupil ještě před dokončením prodeje firmy, která dosud patřila americké automobilce General Motors, do rukou francouzské PSA Group.

Foto: Opel

Karl-Thomas-Neumann

Článek

Neumann zůstane do završení prodeje Opelu členem představenstva, uvedla firma. Dodala, že jmenováním Lohschellera do nejvyšší výkonné funkce bude „zajištěna kontinuita” a „plynulý přechod řízení” v době, kdy Opel vypracovává nový strategický plán pro budoucnost v rámci skupiny PSA. Lohscheller se Opelu stará o finance od roku 2012.

„Nepokračovat v době, kdy firma přechází do PSA, bylo obtížné osobní rozhodnutí. Hodlám tuto transakci dokončit a pak si vezmu nějaký čas, abych se rozhodl, co dál,” citovala z Neumannova sdělení agentura AP.

Foto: Opel

Michael-Lohscheller

Německý týdeník Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung (FAS) o víkendu napsal, že Neumann považuje prodej Opelu automobilce PSA za správný strategický krok, obává se ale, že nový majitel podceňuje rostoucí důležitost elektromobilů. Neumann přešel v roce 2013 z Volkswagenu k General Motors.

Americká automobilka v březnu oznámila, že svou evropskou divizi se značkami Opel a Vauxhall prodá PSA za 2,2 miliardy eur (57,6 miliardy korun). PSA se díky převzetí stane dvojkou na evropském automobilovém trhu. Prodej by mohl být dokončen 31. července.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám