Hlavní obsah

Zlý Chevrolet Camaro ZL1 je s novým paketem ještě drsnější

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tento firemní tuning se opravdu povedl. Chevrolet totiž přidal svému „zlému“ vozu Chevrolet Camaro ZL1 ještě lepší vychytávky, které ho posouvají víc na závodní dráhu a do světa aut snů.

Nejvýkonnější verze Chevroletu Camaro získala ještě další sportovnější doplňkyVideo: Chevrolet

 
Článek

Je spousta lidí, pro které je Chevrolet Camaro autem snů. Verze ZL1 pak už je snem jen hodně divokým. S tímhle paketem LE1 ale už jde o sen asi jen vánoční. Vždyť auto dostalo opravdu parádní úpravy, a to především na podvozku.

Hlavní devizou je totiž pružení. Vpředu je totiž vybaven tlumiči Multimatic DSSV (Dynamic Suspension Spool Valve), které mohou měnit nejen výšku a tvrdost pružení, ale také geometrii. Tedy něco, co dokážou jen závodní speciály. Vzadu je pak stabilizátor stavitelný ve třech směrech.

Vše se skrývá za devatenáctipalcovými koly s pneumatikami Goodyear Eagle F1 Supercar 3R. Ráfky jsou sice proti standardním o palec menší, ale zato jsou o 1,5 kg lehčí. Když jsme u toho snižování hmotnosti, sluší se říct, že auto je lehčí o 27 kg, a to třeba díky zrušení sklápění zadních sedadel nebo tenčímu zadnímu sklu.

Foto: Chevrolet

Chevrolet Camaro ZL1 1LE

Foto: Chevrolet

Chevrolet Camaro ZL1 1LE

Motor je samozřejmě brutální osmiválec LT4 o objemu 6,2 litru s výkonem 485 kW (650 koní). Točivý moment je úžasných 881 Nm. Zajímavé je, že paket 1LE se dodává pouze do verze s manuální převodovkou a ne k té standardní desetistupňové automatické.

Samozřejmě že nové jsou i některé prvky na karoserii. Jsou to především winglety a spodní lízátko na předním nárazníku nebo nové zadní křídlo. Vše samozřejmě provedeno v uhlíkovém kompozitu.

Zajímavé jsou i dynamické vlastnosti auta. Maximální rychlost je 321 km/h a díky tak extrémnímu točivému momentu se nemůžeme divit, že z klidu na stovku zrychlí za 3,5 sekundy.

Cena paketu LE1 je celkem příjemných 7500 dolarů (178 500 Kč). Ale je pravda, že to musíte přičíst k částce 69 995 dolarů (asi 1,7 miliónu korun) za Chevrolet Camaro ZL1.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám