Hlavní obsah

Hyundai ukázal omlazenou sonatu, do Česka se nepodívá

Novinky, maž

Hyundai v kulturním centru Dongdaemun Design Plaza v hlavním korejském městě Soulu v úterý ukázal omlazený model Sonata. Ten se dříve prodával i v Česku, nová generace sedanu se ale do tuzemska již nepodívá.

Foto: Hyundai

Hyundai Sonata (2017)

Článek

Omlazená sonata láká na novou masku chladiče s vertikálně umístěným diodovým světlem pro denní svícení. Světlomety jsou užší a kapota je výrazněji tvarovaná. Představte si širší i30 a je to přesně ten styl, kterým chce Hyundai zaujmout i na Starém kontinentu.

Bohužel, automobilka zatím zveřejnila pouze fotografie sonaty zepředu, další fotografie tak do článku doplníme hned, jak budou zveřejněny.

Co ovšem víme, je nabídka motorizací. Ta zahrnuje celkem čtyři agregáty, přičemž jeden z nich, dvoulitrové CVVL (245 k a 353 Nm) spoléhá na pomoc elektromotoru. Základem je atmosférická sedmnáctistovka o výkonu 141 k a 340 Nm, vrcholem pak přeplňovaný dvoulitr 2.0 T-GDI s parametry 245 koní a 353 Nm.

Foto: Hyundai

Hyundai Sonata (2014)

Uvnitř nové sonaty je jiná středová konzole a osmipalcový barevný dotykový displej. Z bezpečnostní výbavy přibylo sledování „mrtvého” úhlu, adaptivní natáčecí světlomety s asistentem dálkových světel nebo udržování v jízdním pruhu.

Nová Sonata se začne prodávat na vybraných trzích od poloviny letošního roku.  Do Česka podle vyjádření zástupců českého dovozce tento 4855 mm dlouhý model nedorazí.

Foto: Hyundai

Hyundai Sonata (2017)

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám