Hlavní obsah

Chevrolet potvrdil nejvyšší rychlost u Camara ZL1, jede až 318 km/h

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktuální Camaro ZL1 je nejrychlejším autem, jaké má na kapotě znáček Chevroletu. Americký výrobce nyní zveřejnil časy nejvyšší rychlosti, kterých dosáhnul na německém testovacím okruhu Papenburg.

Foto: Chevrolet

Chevrolet Camaro ZL1

Článek

Vrcholné provedení modelové řady Camaro žene vpřed osmiválec o zdvihovém objemu 6,2 litru. Stejná jednotka je v rámci General Motors mimochodem použita i v Corvette Z06. V Camaru ZL1 činí výkon 477 kW nebo lépe řečeno 648 koní.

A oficiální údaje hovoří o tom, že sprint 0–96 km/h zvládne ZL1 za 3,5 sekundy (s desetistupňovým automatem) a nejvyšší rychlost, zjištěná průměrem dvou jízd, činí 318 km/h. V zatáčkách auto dosahovalo přetížení 1,02 g.

Foto: Chevrolet

Chevrolet Camaro ZL1

Výkon se pochopitelně přenáší na zadní kola, v základní výbavě nechybí samosvorný diferenciál. Brzdy jsou karbon-keramické, podvozek pak stojí na 20" kolech s pneumatikami Goodyear Eagle F1 Supercar o rozměru 285/30 ZR20 vpředu a 305/30 ZR20 vzadu. Byly vyvinuty přímo pro tento model. Převodovka je buď manuální (šestistupňová), nebo desetistupňová automatická (dříve šestistupňová).

V USA přijde ZL1 na 63 tisíc dolarů, což je pouhých 1,6 miliónu korun. Poměr cena/výkon je v případě tohoto sportovního kupé fantastický. Do ČR se tento model bohužel oficiálně nedováží.

Foto: Chevrolet

Chevrolet Camaro ZL1

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám