Hlavní obsah

Subaru WRX a WRX STI: Více krásy, stejně síly

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Meziroční změny modelových řad jsou tradicí u mnoha automobilek. A letos padla volba na úpravy i u oblíbeného sportovního vozu Subaru WRX a Subaru WRX STI.

Foto: Subaru

Subaru WRX STI

Článek

Ročník 2018 (automobilky začaly v USA s takovou trapnou marketingovou úchylkou, že označují auta vstupující na trh od poloviny roku už rokem následujícím) pro tato dvě auta přinese změnu vizáže.

Třeba tu bude nová maska chladiče a pozměněný přední nárazník. Budou tu nové světlomety s LED technikou, stejně jako litá kola. Vše samozřejmě v ostrých hranách, jak je dnes moderní.

Foto: Subaru

Subaru WRX

Foto: Subaru

Subaru WRX

Ovšem to důležitější se odehrává tam, kde je to očím skryto. WRX má nové tlumiče, upravený posilovač i převodovku. Paket Performance Package nabízí červené třmeny, které ale nelahodí majiteli jen barvou, ale i tím, že mají vsazeny ostřejší brzdové destičky.

WRX STI má tyhle přední brzdy standardně šestipístkové, vzadu dvoupístkové a zvětšil se průměr kotoučů. Pohon všech kol, který dnes hlídá elektronika, dostane přepracovaný software, takže přenosy výkonu by měly být výrazně rychlejší a plynulejší.

Foto: Subaru

Subaru WRX STI

Foto: Subaru

Subaru WRX STI

Foto: Subaru

Subaru WRX STI

Pokud se ptáte, co se stalo s motory, tak vás musíme zklamat. Čtyřválcové agregáty boxer zůstaly stejné.

A cena? Její pohyb je vzhledem k vzdálenosti začátku prodejů ještě těžké odhadovat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám