Hlavní obsah

Černá střela Bentley pro úpravce hodinek

Bentley Mulsanne Speed je luxusní auto s velmi výkonným motorem. George Bamford je velmi bohatý úpravce hodinek. George Bamford chtěl Bentley Mulsanne Speed, ale v trochu lepší úpravě. Vznikl Bamford X.

Foto: Bentley

Bentley Mulsanne Bamford X

Článek

Úpravce hodinek? Bohatý úpravce hodinek? Co to má být? George Bamford se soustředil na nejbohatší lidi světa, kteří si potrpí na nejluxusnější hodinky Rolex. A jim nabízí, že jejich hodinky upraví do designu, který si budou přát.

Když někdo chce rolexky v černé se zlatými ručičkami, má je mít. Za patřičnou cenu. A jak se k takovému byznysu obyčejný člověk dostane? Obyčejný asi nijak, ale syn majitele koncernu JCB si takovou libůstku může dovolit.

A George Bamford má slabost pro krásná auta. Chce auta, která budou vyjadřovat jeho charakter. Jeho vášeň pro jedinečnost. A tak si objednal Bentley Mulsanne Speed, který upravila divize Mulliner. Ta splní, co zákazníkům na očích vidí.

Foto: Bentley

Bentley Mulsanne Bamford X

Jelikož vrcholem Bamford Watch Department jsou tmavočerné hodninky Rolex Black-to-Black, je i takový vůz. Na karoserii byl použit speciální lak Beluga black, které se snaží co nejvíc připodobnit černé barvě na hodinkách Bamford.

V černé jsou i kompletní součásti, které jsou normálně chromované. Všechno. I znak na kapotě. I velká jednadvacetipalcová kola nebo skla vozu.

Foto: Bentley

Bentley Mulsanne Bamford X

Foto: Bentley

Bentley Mulsanne Bamford X

A samozřejmě, že interiér je také celý v černé. Je tu ale jedna zvláštnost. Sedadla mají obšití kůží jen částečné, centrální část je z alcantary. Je to opravdu tak zvláštní? Ano. Je už jen jediný jiný kousek, který takovou kombinaci má – vůz britské královské rodiny.

Povšimněte si jemných modrých pruhů a detailů, které symbolizují další typický podpis hodinek Bamford. Mezi zadními sedadly pak je tubus s uhlíkového kompozitu. Je to speciální pouzdro na hodinky.

Co je sériové, je motor – vidlicový osmiválec 6,75 litru s výkonem 400 kW (537 koní) a točivým momentem 1100 Nm.

Cena vozu pochopitelně nebyla zveřejněna.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám