Hlavní obsah

Jak propagovat bezpečný tuning? Policejním Fordem Mustang

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Německu funguje kampaň Tune it! Safe! pro zvýšení povědomí především mladých řidičů, že tuning není vždy bezpečný. Proto je třeba hledat takové díly a dodavatele, kde je vše patřičně otestováno. Součástí téhle akce jsou každoroční speciální policejní vozy v tuningové úpravě.

Foto: Wolf Racing

Wolf Racing Ford Mustang

Článek

Jak nejlépe upozornit ty, kteří mají chuť si vylepšit auto, že není úplně bezpečné si pod sériová kola a šrouby dát distanční destičky a do motoru velmi levnou krabičku na zvýšení výkonu? U nás by to vyřešili tím, že by jim asi dali pokutu. V Německu existuje celý osvětový program, kterého se účastní policie, tuningové firmy, ADAC, TÜV… Prostě všichni ti, kteří k tomu mají co říct. Jmenuje se Tune it! Safe!

Foto: Wolf Racing

Wolf Racing Ford Mustang

Foto: Wolf Racing

Wolf Racing Ford Mustang

Součástí je i to, že každý rok na automobilové tuningové výstavě v Essenu se ukáže nějaký policejní vůz, který není jen tak obyčejný. V minulých letech to byly třeba Chevrolet Corvette, AC Schnitzer BMW 4, Brabus Mercedes-Benz A nebo ABT Audi R8. Samozřejmě pořádně namachrované, pořádně vytuněné. Tohle auto pak celý rok objíždí s policejní posádkou tuningové srazy a výstavy a upozorňuje na nebezpečné úpravy.

Tenhle rok Essen přivítal Ford Mustang. Auto už v samotném základu dost zajímavé. Jenže tentokrát si jej vzala do parády firma Wolf Racing. Pod kapotou byly vyměněny třeba kompletní pružící jednotky. Kola jsou nová, dvacetipalcová. A karoserie je ověnčena samozřejmě novými nárazníky, blatníky, prahy nebo velkým zadním křídlem.

Foto: Wolf Racing

Wolf Racing Ford Mustang

Motor pak získal přeprogramovanou jednotku ECU, což znamená nárůst výkonu pětilitrového osmiválce z 310 na 335 kW. Z 0 na 100 km/h auto zrychlí za 4,3 sekundy a maximální rychlost je 268 km/h.

Samozřejmě nechybí ani policejní sirény nebo vysílačka. Prostě policejní auto, jak má být.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám