Hlavní obsah

V Česku se poprvé ukázal nejvýkonnější Rolls-Royce všech dob

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do České republiky vůbec poprvé zamířil Rolls-Royce Wraith Black Badge. Ve speciální černé edici jde o nejvýkonnější auto se soškou Spirit of Ecstasy na kapotě.

Představení auta Rolls-Royce Black BadgeVideo: Novinky

 
Článek

Speciální edice se poprvé ukázala v nejdražší ulici v Česku, tedy v Pařížské nedaleko Staroměstského náměstí v Praze, kde od letošního roku sídlí zastoupení této britské značky. Automobil přijde na zhruba devět miliónů korun. Proti standardnímu provedení si ti nejmovitější zákazníci připlatí rovný milión.

Světovou premiéru měl na letošním ženevském autosalonu a kromě černých detailů (z této barvy je i legendární soška Spirit of Ecstasy) přináší také vyšší výkon 6,6litrového dvanáctiválce. Tedy ne že by ho bylo potřeba: doposud nejvýkonnější Rolls-Royce na světě nabízí 623 koní (465 kW) a 870 Nm točivého momentu. Blíže nespecifikované změny proběhly i na osmistupňové automatické převodovce.

Lak je mimořádně výrazný

Ručně leštěný černý lak je na 5,2metrové kupé nanášen v několika vrstvách a samotná automobilka tvrdí, že žádný z jejích modelů neměl tak hlubokou barvu. Černá je i maska chladiče, logo automobilky, karbonová kola o velikosti 21 palců (rozměr pneumatik 255/40) a koncovky výfuku.

Posílením prošla i brzdová soustava, Wraith Black Badge váží bez posádky a zavazadel 2440 kilogramů. Stokilometrovou rychlost zdolá za 4,5 sekundy a při 250 km/h jej zastaví omezovač. V kombinovaném režimu wraith spolyká 14,6 litru, ve městě je to ovšem „kulatých” 22,2 litru na sto ujetých kilometrů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám