Hlavní obsah

Range Rover Sport sjel ďábelskou sjezdovku rychlostí až 155 km/h

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Švýcarská sjezdovka s klesáním až 75 %, délkou 14,9 km a převýšením 2100 metrů není žádná lahůdka. Jezdí se tu Inferno Race, což mluví za vše. A tuhle pekelnou sjezdovku sjel na téměř plný plyn závodní jezdec v Range Roveru Sport.

Inferno Downhill Challenge s Range Rover SportVideo: Land Rover

 
Článek

Ve švýcarském Mürrenu je sjezdovka, která už 84 let láká milovníky adrenalinového lyžování. Je to sjezdovka, která dokáže vytrestat nejmenší chybičku. A to především proto, že na dlouhé trati s velkým převýšením se několikrát mění podmínky. Od ledu, přes mokrý sníh až po neviditelnou mlhu. A to všechno za krátkou čtvrthodinku. Vždyť rekordní čas je tu 13:20,53. Běžný víkendový lyžař to prý sjede za 45 minut.

Foto: Land Rover

Inferno Downhill Challenge s Range Rover Sport

Foto: Land Rover

Inferno Downhill Challenge s Range Rover Sport

A na téhle šílené trati to rozjel Ben Collins, závodní jezdec. Jeho úloha nebyla lehká. Stačí trocha zaváhání a auto by se kutálelo pěkně dlouho. Jak se říká ve videu, brzdy znamenají prohru. A Range Rover Sport není žádné závodní rallyové auto. Je to pěkně těžký tank. Má sice výkon 375 KW, ale to na takovém svahu je k ničemu. Auto dostalo jen nutné úpravy – třeba bezpečnostní klec dovnitř. Přece jen, kdyby se ta chybka stala…

Foto: Land Rover

Inferno Downhill Challenge s Range Rover Sport

A za kolik to jezdec zvládnul? Jako lyžař rychlý nebyl. Ale Ben Collins jel dolů rychlostí až 120 km/h a ve spodní pasáži to rozjel až na 155 km/h. To mu stačilo na hodnotu 21 minut a 36 sekund. Přiložené video je sice trochu delší, ale určitě stojí za to.

Reklama

Výběr článků

Načítám