Hlavní obsah

Fisker se znovuzrodil modelem EMotion

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Značka Fisker je zase na světě. A už ne jen s modelem Karma (dnes pojmenované Revero), ale novým vlastním autem se jménem EMotion. Slibuje dojezd 643 km.

Foto: Fisker

Fisker EMotion

Článek

Jméno Fisker by nemělo být zapomenuto ani pod novými majiteli, kterými je čínská obchodní společnost Wanxiang Group. Jejich snahy o oživení firmy totiž neskončily u lehce upravené karmy, ale pokračují dál.

Na Halloween tak Číňané představili první dvě fotografie a jen doušek informací k novému modelu. Nový EMotion má být opravdu důstojným nástupcem modelu Karma. Karoserie je opět moderní. Dokonce i mnohem modernější, než jsme si představovali. Kabina je posunuta víc dopředu, převisy jsou krátké. A tak většinu prostoru, který tu je k dispozici, zabírá prostor pro nohy cestujících. Ano, má jít opět o rekordmana v tomto ohledu.

Foto: Fisker

Fisker EMotion

Co nás ovšem zajímá, je technika. Jde o čistý elektromobil, který má pod kapotou zatím nespecifikované akumulátory, které vyvinula a vyrobila vlastní firma Fisker Nanotech ve spolupráci s Nanotech Energy Inc. Stejně tak zatím nevíme nic o elektromotorech. První informace hovoří o dojezdu na jedno nabití 400 mil (643 km) a maximální rychlost má být 260 km/h.

Tohle, co jsme vám řekli a ukázali, ještě není finální verze. Ta přijde někdy v roce 2017, kdy by měla začít i výroba.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám