Hlavní obsah

Očekávaně neočekávaná novinka - Mazda CX-5

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mazda ohlásila na autosalon v americkém Los Angeles hned dvě novinky. První je prototyp závodního vozu Mazda Prototype, druhá (a důležitější) je nová Mazda CX-5.

Foto: Mazda

Lákadlo na novou Mazdu CX-5

Článek

Japoncům se daří své novinky utajovat velmi dobře. A tak jsme věděli, že CX-5 už má nakročeno do nové generace, ale netušili jsme, kdy a kde se premiéra odbude. Mazda ukazuje, že detroitský autosalon už není tím hlavním tahákem pro automobilky, 16. listopadu v Los Angeles se tak můžeme těšit na hromadu zajímavých aut.

Co nabídne nová CX-5? To vám nepovíme. Z nicneříkající fotografie bychom si dovolili odhadnout, že půjde jen o přesun designu směrem k vzhledu menší CX-3. Informace o novince je na cokoli skoupá. Říká, že posouvá design KODO do nového levelu… No prostě nic.

Foto: LL, Novinky

Mazda CX-3

To, co se ukáže v USA, bude pravděpodobně globální novinkou. Takže i když se budeme nacházet na severoamerickém kontinentu, pravděpodobně se dozvíme i to, že pod kapotou se objeví zážehová patnáctistovka 88 a 121 kW a uvidíme, jestli stejný objem bude mít i nafťák (77 kW). Všechny tyto motory už zamířily do modelu Mazda 3.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám