Hlavní obsah

Audi narychlo opouští šéf výzkumu a vývoje, důvody automobilka neuvedla

Šéf technického vývoje německé automobilky Audi Stefan Knirsch s okamžitou platností odchází z funkce a opouští firmu. Oznámila to v pondělí automobilka. Odchod šéfa přichází v době, kdy Audi, které je součástí skupiny Volkswagen, pokračuje ve vyšetřování emisního skandálu.

Foto: Audi

Bývalý šéf technického vývoje německé automobilky Audi Stefan Knirsch

Článek

Dozorčí rada Volkswagenu loni pověřila americkou právní firmu Jones Day vyšetřováním skandálu. Ta zatím nenašla důkazy proti generálnímu řediteli Audi Rupertu Stadlerovi. Odchod Knirsche, který byl předtím šéfem vývoje motorů a převodovek, je však dalším signálem toho, že hlavní luxusní značka Volkswagenu by mohla být zapletena do skandálu hlouběji, než se dříve myslelo, napsala agentura Reuters.

Automobilka Audi v prohlášení uvedla, že Knirsch odchází s okamžitou platností po konzultaci s dozorčí radou. Neposkytla důvod jeho odchodu ani nejmenovala nástupce.

Místopředseda představenstva Audi Berthold Huber v samostatném prohlášení zveřejněném jménem zástupců odborů a dozorčí rady Audi uvedl, že automobilka již na počátku dala jasně najevo, že pokud bude potřeba vyjasnit skandál, nebude brát ohled na velká jména a v případě potřeby bude jednat. „Tento odchod podtrhuje naše stanovisko," dodal Huber.

Knirsch je již čtvrtým šéfem výzkumu a vývoje, který opouští Audi za několik let. V lednu nahradil bývalého nejvyššího technika Audi a skupiny VW Ulricha Hackenberga. Ten odstoupil loni poté, co se objevilo podezření, že byl spolu s dalšími dvěma výkonnými představiteli úzce spojen s vývojem motoru s označením EA 189, který je v centru emisního skandálu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám