Hlavní obsah

Audi přiveze do Paříže i novou Q5

Jeden ze stěžejních modelů Audi Q5 přejde do další generace. A překvapivě se na to vrhne už za pár dní v Paříži. Tam si odehraje premiéru.

Audi Q5 pro pařížský autosalonVideo: Audi

 
Článek

Audi šlape do výměny modelů ve velkém stylu. V Paříži se objeví nejen facelift Audi Q3, ale také tu automobilka nabídne hned novou generaci modelu Q5, který je asi jedním z nejdůležitějších vozů značky. Q5 se prostě dobře prodává, takže je důležité posunout tohle auto správným směrem.

Zatím známe jen jedno malé video, kde se značka chlubí tím, že auto bude možné vesele párovat s Adroidem i systémem od Applu. Také vidíme středový tunel s ovladači stejnými jako v Audi A4 (Test Audi A4 Allroad chystáme na příští týden, takže to máme stále v oku). Jediná fotografie pak zachycuje zadní světlo.

Lákadlo na novou Audi Q5

To moc není. My ovšem víme, že auto bude stát na platformě MQB, tedy na základu, který má nový Volkswagen Passat, Škoda Octavia apod. Auto má především zhubnout o rázných 100 kg, což by mu mělo pomoct v ovladatelnosti.

Očekáváme, že motorová paleta, která je dnes zasazena do Audi A4 bude přesunuta také sem. Takže potkáme čtyřválce i šestiválce spalující benzín i naftu. Je potvrzena i rychlá verze SQ5, ale ta bude až v příštím roce. Audi nabídne vůz jako předokolku i jako quattro, bude s manuální převodovkou, stejně jako s automaty. Prostě kompletní Audi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám