Hlavní obsah

AC Cobra z roku 1962 se bude znovu vyrábět

Jedna z největších legend automobilové historie, AC Cobra Mk1 se opět začne vyrábět. Bude sice jen nových devět kusů, ale vše bude přesně tak, jako v roce 1962.

Foto: RM Sotheby's

Shelby Cobra (1962)

Článek

Pamatujete ještě na naše články o prodeji vůbec první cobry z roku 1962? Mnoho z vás v komentářích zavzdychalo, že tohle byla ještě auta a že jde o opravdovou klasiku, která může hrdě nosit titul „Auto“ s velkým A. [celá zpráva]

A tahle klasika se pak prodala za neskutečných 324 miliónů korun, což byla rekordní částka. [celá zpráva]

Foto: RM Sothebys

Shelby Cobra (1962)

A kdo vzdychá dál a chtěl by stále v něčem takovém jezdit a vlastnit takové auto, ten má šanci. Tedy jestli bude jeden z devíti vyvolených, který bude navíc mít půl miliónu liber, tedy něco přes 16 miliónů korun. Tolik totiž bude stát nové-staré auto, které se bude jmenovat AC Cobra Mk1 260 Legacy Edition. Nepůjde ani tak o kopii. Není to kopie, když firma, která vůz vyráběla, jej vyrobí znova. Podle původních plánů, s původními nástroji, materiály, postupy.

Navíc bude na všechno dohlížet hlava nejvyšší, nejdůležitější a opravdu nejfundovanější – odborník na historické vozy značky AC Steve Gray. Ten bude také za auta zodpovídat, včetně jejich motorů – vidlicových osmiválců Ford s objemem 4,2 l. Takže jak vidíte, je to opravdu jako kdysi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám