Hlavní obsah

Kia Rio se začala odhalovat, automobilka ji v září přiveze do Paříže

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čtvrtá generace hatchbacku Kia Rio se ve světové premiéře ukáže ve čtvrtek 29. září na pařížském autosalonu Mondial de l’Automobile.

Foto: Kia

Nová Kia Rio (skica, 2016)

Článek

Nová generace se zatím ukázala pouze na třech skicách, které pouze naznačily finální tvary. Ty by proti současné generaci měly přidat více sportovního šmrncu, variace na takzvaný tygří nos se opakuje i zde. Vcelku agresivní vzezření pokračuje i na zádi popisovaného automobilu.

Uvnitř pak lze očekávat větší displej multimediálního systému a ubrání několika tlačítek, což bude přispívat k větší přehlednosti. Na bližší komentáře je ale ještě měsíc čas.

Foto: Kia

Nová Kia Rio (skica, 2016)

Design vozu měla na starost studia v Německu a Kalifornii, podílelo se i hlavní návrhářské centrum Kie v korejském Namyangu.

Kia Rio je celosvětově nejprodávanějším modelem tohoto korejského výrobce, v roce 2015 si na světových trzích našel zhruba 473 tisíc zákazníků. Rio čtvrté generace se v evropské specifikaci začne vyrábět koncem letošního roku.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Kia Rio

Foto: Kia

Nová Kia Rio (skica, 2016)

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám