Hlavní obsah

V sobotu se na jih Čech sjedou vozy Volkswagen, největší sraz ukáže i rarity

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Následující sobotu se na letiště Hosín u Českých Budějovic sjedou současné a hlavně historické vozy značky Volkswagen. Letos vůbec poprvé je sraz milovníků VW pod patronací českého importéra.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Článek

Mezi nejzajímavější exponáty budou patřit první generace legendárního Brouka a modelu T1 (včetně všech generací T2 až T6), dorazit by podle pořadatelů měly i první Golfy GTI.

Dále budou k vidění modely Karmann-Ghia nebo speciály Buggy, Schwimmwagen nebo Kübelwagen. Plus samozřejmě kompletní portfolio současných modelů, včetně futuristického XL1.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Volkswagen XL1

Sobotní program zahrnuje komentovanou přehlídku všech vozidel nebo sprinty na letištní dráze. Součástí je i soutěž o nejhezčí automobil.

Volkswagen club sdružuje zhruba 8000 registrovaných uživatelů. Na sraz je již registrováno 250 automobilů, jeden ze spoluorganizátorů Tomáš Hanousek očekává zhruba 500 vozů. Vstupné činí 250 korun, děti a mladiství jej mají zdarma.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Volkswagen T1

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám