Hlavní obsah

Tesla v Evropě nabídne akumulátory s kapacitou 100 kWh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Nizozemsku byl poprvé schválen do provozu nový akumulátorový set pro modely Tesla Model S a Tesla Model X. Ten vyniká neskutečnou hodnotou kapacity akumulátorů a také ohromujícím dojezdem.

Foto: Tesla

Tesla Model S (2016)

Článek

Kapacita akumulátorů u verzí Tesla Model S 100D bude 100 kWh a dojezd na jedno nabití je tedy podle tabulek neskutečných 613 km. Ovšem pozor, pokud byste to chtěli porovnávat s americkými hodnotami, musíme upozornit, že jde o evropskou normu určování spotřeby podle New European Driving Cycle (NEDC), tedy ne o americkou specifikaci.

To Tesla Model X 100D bude mít dojezd 482 km. V nabídce ale budou i výkonnější verze P100D.

Zvýšená kapacita by se měla odrazit i na výkonu motoru a zrychlení. Se sportovním módem dnes Tesla Model S P90D zrychlí na stovku za 2,8 sekundy a Model X P90D potřebuje 0,4 sekundy navíc. I to jsou moc pěkné hodnoty.

Zatím přesné informace o změnách v technických specifikacích neznáme. Stejně tak je zatím zahaleno tajemstvím, kdy bude auto s tímto akusystémem v prodeji.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám