Hlavní obsah

Triumph chce pokořit rychlostní rekord motocyklů

Už minulý rok se měly jet testy speciálního stroje Triumph Infor Rocket, který by měl být nejrychlejším motocyklem planety. Jenže řidič Guy Martin se vyboural a zranil na závodech, a tak se vše odsunulo. A nyní je potvrzeno, že Triumph do toho půjde znova.

BEZ KOMENTÁŘE: S motocyklem Triumph Infor Rocket chce Guy Martin pokořit rychlostní rekordVideo: Triumph

 
Článek

Ohromný doutníkový tvar (7772 x 610 x 915 mm) v sobě ukrývá něco jako motorku. Ale vzhledem k tomu, že pravidla skupiny C povolují ledacos, tak je to opravdu jen jako motorka. Motorce se podobá jen tím, že jde o jednostopý stroj. Řidič sedí za předním kolem v pozici spíš formulového jezdce a v ruce nedrží žádná řídítka, ale jakési dva kniply. Na nich je pak ovládání motoru i padáku.

Za řidičem pak jsou dva řadové tříválce z Triumph Rocket III. Ty mají původně objem 2,3 l a výkon 109 kW (148 koní). Ovšem pro rekordní čas je třeba přidat dost síly. A tak mají nakonec oba agregáty celkový výkon 746 KW (1014 k) při 9000 ot./min.

Foto: Triumph

Triumph Infor Rocket

Foto: Triumph

Triumph Infor Rocket

V kokpitu bude opět sedět Guy Martin, známý anglický moderátor několika televizních pořadů, ale hlavně také motocyklový a automobilový závodník, který má hodně fanoušků. Ti ho milují především pro jeho fantastické výkony na veletěžké trati závodu Isle of Man TT.

Jezdec se svým strojem budou mít velký cíl. Pokořit dosavadní rychlostní rekord motocyklu, který padl v roce 2010. Tehdy Rocky Robinson se svým strojem Top Oil-Ack Attack zajel dosud platný rekord 605,697 km/h.

Foto: Triumph

Guy Martin v novém superrychlém motocyklu

Foto: Triumph

Triumph Infor Rocket

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám