Hlavní obsah

Inženýři z Nissanu si ve volném čase postavili lepší model Leaf

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Možná, že ani samotným zaměstnancům Nissanu se nezdá, že dojezd elektromobilu Nissan Leaf je dostatečný. A tak si taková malá partička řekla, že ve volném čase připraví něco lepšího.

Vylepšený Nissan LeafVideo: Nissan

 
Článek

Chlapíci jako tihle vždycky posouvají svět kupředu. Po malých krůčcích, ale zato významných. Je to prostě jen o tom, že se nespokojí s tím, co je. Chtějí něco víc. A tak postavili nový Nissan Leaf, kterému do útrob vsadili akumulátory s dvojnásobnou kapacitou. Takže místo 24 je tu 48 kWh energie.

Foto: Nissan

Nissan Leaf Eco

S tímto navýšením se zvedl dojezd o 75 %. Takže místo 200 km zvládne auto dojet na jedno nabití 349 km. Tým ze španělské Barcelony, kde sídlí Nissan Technical Centre, tak dokázal předčit nový Nissan Leaf, který prý s 60 kWh má dojezd 344 km.

Tak třeba jednou někdo u Nissanu pochopí, že práce jejich zasloužilých zaměstnanců ve volném čase je lepší, než to, co produkují pro sériovou výrobu.

Pokud chcete vědět, jak jezdí současný Nissan Leaf (tedy s klasickou kapacitou akumulátorů), pak si přečtěte náš test. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám