Hlavní obsah

Renault Fluence končí, nahradí ho sedan odvozený od méganu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Třetí karosářskou variantou vozu Renault Mégane je sedan. Nahradí dosavadní svébytný model Fluence. Prodávat se bude jen ve vybraných státech.

Foto: Renault

Renault Mégane sedan

Článek

Renault představil první fotografie verze sedan, ale neřekl k vozu moc informací. Víme, že podvozek bude standardní, tedy modulární CMF C/D, který nosí jak hatchback, tak i kombi. Uvidíme, který rozvor si sedan vezme. Hatchback má rozvor 2669 mm, kombi pak 2712 mm. Renault však uvedl, že nový vůz nabídne zavazadlový prostor o objemu 508 l.

Foto: Renault

Renault Mégane sedan

Foto: Renault

Renault Mégane sedan

Motorizace a převodovky se mohou lišit stát od státu. Shrňme si celek: zážehová šestnáctistovka SCe 115 (84 kW) bude mít manuální pětistupňovou převodovku nebo variátor CVT. Přeplňovaná dvanáctistovka TCe 130 (97 kW) má na výběr šestistupňový manuál nebo sedmistupňový dvouspojkový automat EDC.

Naftové motory dCi 90 (1,5 l/66 kW), dCi 110 (1,5l/81 kW) a dCi 130 (1,6 l/96 kW) mají šestistupňové manuály a prostřední z nich pak může být spojen i se šestistupňovým dvouspojkovým automatem EDC.

Foto: Renault

Renault Mégane sedan

Auto bude mít vlastně všechno z výbavy, co najdeme dnes u hatchbacku, a to včetně všech elektronických bezpečnostních hlídačů. Ceny zatím Renault nezveřejnil. Auto totiž bude mít oficiální premiéru až na pařížském autosalonu. Pak půjde do prodeje ve vybraných státech. V Evropě to budou například Irsko, Itálie, Polsko, Česko, Srbsko, Slovensko, Litva či Estonsko. Auto ale bude nabízeno i v Izraeli, Libanonu Saudské Arábii nebo v Austrálii.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Renault Fluence

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám