Hlavní obsah

Dramatický tuning ekologické toyoty

Firmu Wald International známe jako úpravce těch nejluxusnějších vozů, jako je Bentley, Mercedes-Benz apod. Ale vypadá to, že se neštítí ani ekologického hybridu Toyota Prius.

Foto: Wald International

Toyota Prius od Wald International

Článek

Toyotu Prius si už vyzkoušeli upravit v minulé generaci. Ta nejnovější zatím odolávala. Ale ne na dlouho. Přece jen japonská tuningová firma nemůže přehlédnout tak důležité auto, jakým prius bezesporu je.

A tak připravili opravdu rozsáhlý bodykit, který z tradičního rodinného auta udělal něco trochu dramatičtějšího. Tedy ne jen trochu. S tímhle autem byste na jakémkoli tunikovém srazu vyvolali hodně velké srocení davu. Jen ten přední nárazník, který sahá skoro až k zemi, s efektními doplňkovými světly a karbonovým lízátkem. Nebo ta kola zaražená do výkrojů blatníků – tady už není moc prostoru pro zdvih pružící jednotky.

Foto: Wald International

Toyota Prius od Wald International

A podívejte se na záď. Čtyři koncovky výfuku a ohromný difuzor, jako by pod kapotou nebyla standardní hybridní jednotka o objemu 1,8 litru s pomocným elektromotorem, která vyniká hlavně nízkou spotřebou než čímkoli jiným.

Zatím není jasné, jestli přesně tohle bude prodejný bodykit, nebo jestli ho trochu zjemní a nasadí do standardní nabídky. Zatím ji Wald International na svých stránkách nemá.

Reklama

Související témata:

Související články

Neuvěřitelný motor pro BMW 1

Hledáte nějaké zajímavé auto, ve kterém byste nevypadali jako totální outsideři, ale které by přesto dokázalo vytřít zrak i mnohem větším a namachrovanějším...

Toyota a její speciál z Nürburgringu

Toyotu GT86 asi u nás zná každý, kdo o sobě tvrdí, že je alespoň malým fandou do aut. Sporťáček se dočkal speciální stokusové edice GRMN, která nám ale neudělá...

Výběr článků

Načítám