Hlavní obsah

Jeep začne po 25 letech znovu vyrábět pickup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejvyšší představitel koncernu Fiat Chrysler Sergio Marchione potvrdil, že Jeep začne vyrábět pickup na bázi nového modelu Cherokee. Výroba začne pravděpodobně příští rok.

Foto: Mopar

V současné době vyráběný Jeep JK-8 Independence, pickup předělaný od Moparu.

Článek

Posledním pickupem této značky byl Commander, ale to bylo ještě pod křídly AMC. Commander se přestal vyrábět v roce 1992 právě po převzetí značky Chryslerem, kdy bylo rozhodnuto, že Jeep se zaměří na klasická terénní auta a pickupy se ponechají značce Dodge.

Foto: Jeep

Jeep Comanche

Jeep tak po 25 letech (poslední Jeep Comanche byl vyroben v roce 1992) uvede na trh vlastní pickup. Neměl by konkurovat velkým full-size verzím Fordu F150 nebo RAM 1500, má být totiž menší. Ostatně bude vycházet z nové generace Jeepu Wrangler, která se již připravuje.

Neoficiální informace říkají, že nepůjde o žádný technologický skok vpřed. Opět bude základem pořádný rám, pohon bude obstarávat vidlicový šestiválec spojený s osmistupňovou automatickou převodovkou a nápravy budou klasicky tuhé.

Druhou neméně zajímavou zprávou je nové SUV, které nahradí hned dva dosavadní vozy – Compass a Patriot. O ty nebyl příliš velký zájem. Nahrazení obou jedním modelem je tak logickým krokem.

Foto: Jeep

Jeep Patriot

Foto: Jeep

Jeep Compass

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám