Hlavní obsah

Auto, které dokáže složit volant do přístrojové desky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Autonomních vozů je čím dál více. Sice jsou jen ve fázi testování a vizí, ale čím dál více se tyto vize blíží skutečnosti. Švýcarský Rinspeed představí svou novou studii Etos, která dokonce schovává volant do přístrojové desky.

Foto: Rinspeed

Rinspeed Etos

Článek

Frank Rinderknecht, majitel švýcarské firmy Rinspeed, každý rok představuje alespoň jeden koncept auta, které posouvá hranice o notný kus dál. Co na tom, že se nikdy žádné takové auto nakonec nevyrobí. Jsou to koncepty, kde se prezentují nápady a technologické možnosti současnosti. A nejsou nereálné. Vždyť na těchto autech spolupracují desítky různých firem. Třeba tento Etos. Na něm spolupracovalo celkem 25 firem.

A co tedy umí? Zatím ještě není tisková zpráva úplná. Auto se totiž kompletně odhalí až v rámci technologického veletrhu CES 2016, ale zatím víme, že půjde o autonomní vůz, který si dokáže zatáhnout volant při převzetí kontroly nad jízdou do speciální kapsy v přístrojové desce. Aby cestující byli více vtažení do děje auta nebo mohli sledovat lépe své oblíbené pořady v televizi, vysunou se zase k nim velké displeje, které jinak pod předním sklem tvoří přístrojový štít.

Foto: Rinspeed

Rinspeed Etos

Jako taková zajímavost na autě pak je umístění jakéhosi heliportu na zádi auta, odkud bude startovat a následně na něj i dosedat dron.

Reklama

Výběr článků

Načítám