Hlavní obsah

Novým výfukem Akrapovič lze na autě ušetřit 16,5 kg

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jméno Akrapovič je pojem. Kdo má na svém stroji (dodnes především motorkách) výfuk od této firmy, má záruku nejšpičkovější kvality, dobrý vkus i naditou peněženku. Pro Mercedes-Benz S63 AMG Coupe teď představil Akrapovič superlehký výfuk.

BEZ KOMENTÁŘE: Nový superlehký výfuk AkrapovičVideo: myAkrapovic

 
Článek

Firma Akrapovič se stále více dostává do dalších sfér autoprůmyslu. Příkladem budiž právě nový výfuk pro Mercedes-Benz S63 AMG Coupe. Jde o kompletní nahrazení výfukového systému, které je ovšem vyrobené z titanové slitiny. Ta je o 45 % lehčí než klasická ocel. Samozřejmě že využití takové speciální slitiny není jen tak a Akrapovič má na celou tuto technologii extra chráněné patenty.

Foto: Akrapovič

Výfuk Akrapovič pro Mercedes-Benz S63 AMG Coupe

Instalací výfuku tak majitelé luxusního kupé ušetří 16,5 kg hmotnosti. Ale samozřejmě, že hmotnost není jedinou devizou nového systému. Tak například je tu speciální klapka, která je ovládaná dálkově. Než je aktivovaná, výfuk zní jemně a lahodně jako koncert filharmonie. Po stisknutí tlačítka se otevře klapka a začne pořádný „metalový“ randál.

Foto: Akrapovič

Výfuk Akrapovič pro Mercedes-Benz S63 AMG Coupe

A aby každý věděl, že výfuk není jen tak obyčejný, jsou koncovky z titanové slitiny v lichoběžníkovém tvaru zakomponovány do zadního nárazníku i pomocí speciálních objímek z uhlíkového kompozitu. Samozřejmě s logy Akrapovič. Cenu vám bohužel neřekneme. Nebyla zveřejněna.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám