Hlavní obsah

Renault Kadjar: přerostlý captur se v Česku začne prodávat v červnu

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na ženevském autosalonu se představí kompaktní crossover Renault Kadjar. Vozidlo vzniklo na modulární platformě CMF aliance Renault-Nissan. Mnoho dílů tak kadjar sdílí s druhou generací Nissanu Qashqai.

Foto: Renault

Renault Kadjar (2015)

Článek

Na délku má nový model, jenž se v Česku začne prodávat od června, 4,45 metru, je široký 1,84 m a vysoký přesně metr šedesát. Zavazadlový prostor pojme 472 litrů zavazadel. V nabídce budou jak verze s pohonem obou náprav, tak verze 4x2, která bude mít roztáčená pouze přední kola.

Základem budou šestnáctipalcová kola, vrcholem jsou pak „devatenáctky”. V příplatkové výbavě nebudou chybět tzv. full LED světlomety. Automobilka se dále chlubí poloměrem otáčení 10,72 metru, o použitých agregátech ale zatím mlčí. Více bude zřejmé po světové premiéře v Ženevě. Na českých stránkách Renaultu zatím ceník chybí.

Foto: Renault

Renault Kadjar (2015)

Proč Kadjar?
Renault pro své nové SUV vymyslel název Kadjar. Automobilka toto označení zdůvodňuje jako „slovní hru“ se slovy Kad-a-jar. První tři písmena z názvu jsou inspirovaná světem čtyřkolek („Quad“).
Jar je pak odkazem na francouzská slova „agile“ a „jaillir“, která znamenají agilitu a překvapivé objevení se odněkud. Samotný fonetický zvuk jména má exotický nádech, který údajně evokuje dobrodružství a objevování nových horizontů. V encyklopedii jsme pak našli i další význam tohoto slova. V Persii kdysi žila dynastie Qajar (Kadjar).
Foto: Renault

Renault Kadjar (2015)

Foto: Renault

Renault Kadjar (2015)

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám