Hlavní obsah

Mazda zveřejnila první fotografie kompaktního CX-3

Novinky, maž

Japonská Mazda na právě zahájeném autosalonu v Los Angeles ukázala novou modelovou řadu - kompaktní SUV nazvané CX-3. Do prodeje zamíří příští rok. V nabídce budou jak verze pouze s předním pohonem, tak 4x4.

Foto: Mazda

Mazda CX-3 (2014)

Článek

Po stránce designu není nové SUV od Mazdy překvapující – linie novinky jsme již v mírně obměněné podobě viděli třeba u nové Mazdy2, případně u větší „trojky“ – pohled z profilu či zezadu. Na málo dynamický vzhled si tak patrně nikdo stěžovat nebude, i když třeba přední světlomety či tvar a umístění mlhovek jsou originální.

Foto: Mazda

Mazda CX-3 (2014)

Třebaže Mazda auto představila, nepochopitelně šetří s technickými detaily. Nemůžeme vám tedy zprostředkovat ani základní údaje jako výšku, délku či šířku nového modelu. Ohledně motorizací víme, že v nabídce bude atmosférický benzínový dvoulitr a pak dieselová patnáctistovka ve dvou různě výkonných verzích. Kolik koní bude pod kapotou? To už se moc ptáte, protože ani zde hirošimská automobilka nezveřejnila jediný konkrétní údaj.

V nabídce budou jak verze pouze s předním pohonem, tak 4x4. V USA se novinka začne prodávat příští rok v létě, a kdy a za kolik dorazí do Evropy, zatím není jisté.

Foto: Mazda

Mazda CX-3 (2014)

Foto: Mazda

Mazda CX-3 (2014)

Může se Vám hodit na službě Firmy.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám