Hlavní obsah

Fiat 500X: XXL pětistovka nabízí pohon 4x4 i devítistupňový automat

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fiat ukazuje další variaci na slavnou pětistovku. Kromě mini verzí (včetně otevřené) nabízejí Italové MPV a nově i SUV. Recyklace ikonického designu tak je znovu rozmělněna, první pohled na pařížském výstavišti byl pozitivní - autu to, obzvláště v červené barvě, opravdu sluší.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Fiat 500X

Článek

Technologickým dárcem Fiatu 500X, který si konkuruje třeba s yetim, je Jeep Renegade. Na délku má 425 centimetrů, vysoký je 161 cm a široký rovný metr osmdesát. Zavazadelník nabídne průměrných 350 litrů.

K dispozici bude jak pohon předních kol, pro vybrané motorizace pak bude 500X k dispozici jako „čtyřkolka“ s mezinápravovou spojkou. Fiat předpokládá dvě verze – jednu s lakovanými nárazníky, druhou s výraznými ochrannými plasty. Podobné je to i v případě omlazeného yetiho.

Foto: Fiat

Fiat 500X

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Fiat 500X

Prodej na stovce trhů

Zpočátku se nový model bude nabízet s benzínovými motory – 1.4 Turbo (140 k/104 kW) a stejným motorem naladěným na 170 koní. Naftové agregáty zastupuje 1.6 MultiJet II (140 koní) a dvoulitr s výkonem jen o 20 koní vyšším než u základního „nafťáku“. Silnější benzínový a nejsilnější turbodieselový motor budou spojeny s devítistupňovým automatem (v historii Fiatu poprvé). Později přijdou i další motorizace

Nový model se bude vyrábět v italské továrně Melfi (Potenza), kdy a za kolik se začne prodávat, však zatím není jisté. Co však lze předpovědět se stoprocentní jistotou, je prodej na stovce světových trhů včetně USA.

Foto: Fiat

Fiat 500X

Foto: Fiat

Fiat 500X

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám