Hlavní obsah

Po Škodě začaly pronajímat auta soukromníkům i značky Volkswagen a Opel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pronájem aut na operativní leasing pro soukromé osoby začaly na tuzemském trhu po Škodě Auto nabízet i značky Volkswagen a Opel. Škoda, která s nabídkou u šesti svých modelů přišla na začátku června, dosud uzavřela přes 700 smluv. Vyplývá to z informací firem.

Foto: VW

Volkswagen Golf Sportsvan (2014)

Článek

Operativní leasing umožňuje uživatelům po stanovenou dobu vůz užívat za měsíční splátky. Po uplynutí této doby si zájemce může vůz odkoupit, nebo si jej automobilka ponechá a nabídne na prodej jako ojetinu. V minulosti byl operativní leasing určený jen pro firemní zákazníky.

Volkswagen přišel minulý týden s časově omezenou nabídkou modelu Golf Sportsvan 1,2 TSI za měsíční splátku 7777 korun. Nabídka potrvá do konce letošního roku a bude omezena i množstvím objednaných vozů.

"Začínáme s operativním leasingem pro naši nedávnou novinku Golf Sportsvan a na základě odezvy ze strany zákazníků uvidíme, zda je pro tento typ pořízení a provozování vozu dostatečný potenciál na trhu. Při dostatečně velké poptávce budeme nabídku postupně rozšiřovat," uvedl koordinátor produktového marketingu Volkswagenu v ČR Martin Březina.

Opel Corsa Enjoy za 6038 Kč

U Opelu lze pronájem auta bez akontace sjednat od 6038 korun. Za tuto měsíční částku zájemce získá na tři roky model Corsa Enjoy. V nabídce jsou i další modely Meriva, Astra, Zafira a Insignia v různých stupních výbavy a motorizace. Podle generálního ředitele českého zastoupení Pavla Šilhy byla tato forma pronájmu dosud vyhrazena jen firmám, ale stále častěji o ni projevují zájem i soukromníci. Měsíční splátky zahrnují vedle zákonného a havarijního pojištění také pravidelné servisní prohlídky, zimní pneu nebo dálniční známku.

Časově omezenou nabídku má i BMW Financial Services pro řady 1, 3, X1 a X3. Zájemci si mohou auta pronajímat na dva až čtyři roky. Operativní leasing u dalších značek pak nabízejí i některé leasingové společnosti.

Hyundai sice přímo operativní leasing pro soukromníky nenabízí, ale v rámci jeho splátkového programu Finance Free nabízí po čtyřech letech možnost odkoupení vozu zpět. Podmínkou je na začátku zaplacení akontace ve výši 25 procent, zákazník pak ale první rok neplatí splátky.

Škoda nabízí v rámci služby Bez starostí vozy Citigo, Rapid, Rapid Spaceback, Octavia, Octavia Combi a Yeti na dva roky za měsíční poplatky od 4499 korun s nulovou akontací. Do konce roku čeká 1000 nových zákazníků.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám