Hlavní obsah

Volvo vyvíjí nové tříválce, dorazí už za dva roky

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kvůli splnění emisních limitů, které se s každou aktualizací příslušné normy stávají přísnější, stále více automobilek nabízí kvůli snížení průměrných emisí daného modelu tříválcové motory. Nově je bude prodávat i Volvo.

Foto: Volvo

Volvo Concept Coupe (2013)

Článek

Volvo ústy Dereka Crabba, vedoucího vývoje motorů, v rozhovoru pro britský Autocar potvrdilo, že v roce 2016 přijde s tříválcovými pohonnými jednotkami. Půjde o 1,5litrový benzínový tříválec, kterému bude pomáhat turbodmychadlo.

Volvo jej bude nasazovat do menších a středních modelů, stropem bude střední třída (S60 a V60) a středně velké SUV (XC60). V roce 2020 se průměrné emise budou muset vejít pod 95 g/km (v Austrálii 75 g/km), i na tyto hodnoty se podle Crabba dá dostat bez použití elektromotorů či kombinace se spalovacím motorem.

Derek Crabb předpovídá, že v nejbližších letech se Volvo bez „elektrifikace” obejde. V roce 2025, kdy podle jeho přání budou elektromotory ekonomicky smysluplnější, přijde doba, kdy bude potřeba tříválcový motor. „Takže nynější zavádění tříválců je stavěním základních kamenů pro dům, který vznikne v roce 2025,” uvedl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám