Hlavní obsah

Range Rover se dočká verze RS, automobilka otevře i divizi pro speciální požadavky zákazníků

Novinky, maž

Britský Land Rover v těchto dnech představuje hned tři novinky. Dvě už jsou veřejné - nově zřízená divize Special Operations a edice Stealth Pack pro Range Rover. Třetí je zatím tajná: v Goodwoodu se příští týden představí RR v nejrychlejší edici RS.

Foto: Land Rover

Range Rover Sport Stealth Pack (2014)

Článek

Jaguar Land Rover „otevře” 1. srpna divizi Special Operations. Ta se bude zaměřovat na velmi náročné zákazníky - součástí nabídky budou nejvyšší výbavy vozidel nebo automobily vyrobené na zakázku. Nebude chybět ani péče o veterány včetně kompletní renovace. Tým bude tvořen 150 inženýry a designéry.

Druhou novinkou je edice Stealth Pack dostupná pro Range Rover. Nejde o nic převratného: prakticky jde pouze o černé doplňky karoserie - zpětná zrcátka, masku chladiče a dolní díl předního nárazníku.

V rámci této edice si můžete zvolit specifická 21 nebo 22palcová litá kola, která jsou (jak jinak) v černém provedení. Stealth Pack je dostupný pro všechny motorizace, které mají stejný výkon jako v sériovém provedení.

RS bude nejvýkonnějším Range Roverem

Naopak v edici Range Rover Sport RS půjde o vyšší výkon. Land Rover zatím tuto edici nepotvrdil, jak ale zjistil britský Auto Express, měla by se společně s edicí Stealth Pack ukázat příští týden v Goodwoodu na tradičním Festivalu rychlosti.

Verze RS bude nejvýkonnější v celé řadě RR, k dispozici bude výhradně s pětilitrovým benzínovým osmiválcem, jehož výkon povyskočil o 40 koní na výsledných 550 k (405 kW). Točivý moment dosahuje 680 Nm.

Očekává se, že RR Sport RS zvládne zrychlení 0-100 km/h za 4,8 sekundy a pojede až 265 km/h. Více bude zřejmé příští týden, kdy začíná festival v britském Goodwoodu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám