Hlavní obsah

Kolínská automobilka TPCA zahájila sériovou výrobu nových miniaut

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kolínská automobilka TPCA oficiálně zahájila sériovou výrobu nové generace vozů Toyota Aygo, Peugeot 108 a Citroën C1. Letos TPCA plánuje vyrobit přes 210 tisíc aut, což je ve srovnání s předchozím rokem o 14 procent více.

Foto: ČR Peugeot

Nový Peugeot 108

Článek

Modernizace závodu pro výrobu nových modelů si vyžádala investice přes šest miliard korun a očekávaný růst výroby přinese 700 nových pracovních míst. Nové vozy se začnou prodávat v létě.

První generace vozů se v TPCA vyráběla od roku 2005. Nová miniauta budou k dostání ve tří a pětidveřovém provedení a s odklápěcí střechou. Auta jsou o dva až čtyři centimetry delší než první generace, zavazadlový prostor se zvětšil zhruba o tři desítky litrů až na 196 litrů.

Cenu oznámí zastoupení značek až před zahájením prodeje, podle neoficiálních informací by se neměla příliš lišit od ceny první generace. U té se sumy pohybují kolem dvousettisícové hranice.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám