Hlavní obsah

Chevrolet ukáže otevřenou Corvette Z06, je historicky nejvýkonnější

Novinky, maž

Koncern GM na autosalonu v New Yorku ukáže otevřenou verzi Corvette Z06, která je zároveň nejrychlejším otevřeným autem s logem Chevrolet. Techniku supersportovní roadster sdílí s letos představeným kupé.

Foto: Chevrolet 2x

Chevrolet Corvette Z06 Convertible (2014)

Článek

Pod kapotou buší – stejně jako ve verzi kupé – 6,2litrový osmiválec s přímým vstřikováním a proměnným časováním ventilů, který je navíc dopován 1,7litrovým kompresorem Eaton.

Výsledkem je ohromujících 634 koňských sil (466 kW) a monstrózních 861 Nm točivého momentu. Chevrolet nikdy ve své více než stoleté historii nenabízel výkonnější otevřené auto.

Foto: Chevrolet

Chevrolet Corvette Z06 Convertible (2014)

Také další technické parametry jsou shodné s uzavřenou verzí. Podvozek má adaptivní tlumiče, standardem je samosvorný diferenciál. Převodovka je buď automatická s osmi rychlostními stupni a možností sekvenčního řazení, nebo přímo řazená – sedmistupňová.

Hmotnost i jízdní výkony zatím neznámé

O kolik se zvýšila hmotnost roadsteru proti kupé, Chevrolet neuvádí, příliš velký nárůst díky tuhé konstrukci ale údajně nelze čekat. Plátěnou střechu lze stahovat až do rychlosti 50 km/h, jak dlouho ale tento proces bude trvat, americká automobilka neuvádí.

Foto: Chevrolet

Chevrolet Corvette Z06 Convertible (2014)

Neznámou jsou také jízdní výkony – zrychlení, nejvyšší rychlost nebo spotřeba paliva. Na to si budeme muset počkat do světové premiéry, která se odehraje na letošním newyorském autosalonu (18.–27. dubna).

Foto: Chevrolet

Chevrolet Corvette Z06 Convertible (2014)

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám