Hlavní obsah

Need for Speed: zběsilé honičky supersportů a nehody za milióny

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Need for Speed - film podle slavné počítačové hry z roku 1994 vstoupil minulý týden do českých kin a třebaže od kritiky snímek po právu schytal spoustu nelichotivých poznámek za prostoduchý scénář, velkým lákadlem pro milovníky motorismu jsou alespoň akční scény zajímavých supersportů.

NfS: zběsilá jízda tří KoenigseggůVideo: Bontonfilm

 
Článek

Většina aut, která si ve filmu NfS „zahrála” jsou repliky, protože pořízení a často zničení takového Bugatti Veyron by i pro bohatou hollywoodskou produkci bylo mimořádně nákladné. Ale ani „falešná” auta nebyla zrovna levná. Jejich ceny se pohybovaly v miliónech korun.

Ve filmu jsou k vidění tři Koenigseggy Agera R, McLaren P1, Lamborghini Sesto Elemento, Bugatti Veyron nebo klasický Ford Mustang Shelby GT500 a Gran Torino 69. Mimochodem, mustangů bylo pro film použito hned sedm.

Tvůrci do filmového zpracování umístili u nás méně známý americký Saleen S7 s výkonem tisíc koní a španělský supersport Spano GTA.

Přiložená videa obsahují závěrečnou policejní stíhací akci a honičku tří koenigseggů, poskytnutá exkluzivně pro Novinky.cz.

NfS: závěrečný závodVideo: Bontonfilm

Reklama

Výběr článků

Načítám