Hlavní obsah

Omlazený Lincoln Navigator: krabicovité SUV přišlo o osmiválec

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po sedmi letech se omlazení dočkal sportovně-užitkový model americké automobilky Lincoln (vlastní ji Ford). Jediným motorem bude benzínový šestiválec, původní 5,4litrový V8 odešel v tomto modelu na věčnost.

BEZ KOMENTÁŘE: Lincoln NavigatorVideo: Lincoln

 
Článek

Navigator je ohromné SUV, základní délka dosahuje 5,2 metru a pojme uvnitř sedm cestujících. Kdo chce, může mít i osmimístný model, který má délku prodlouženou na 5,6 m. Proti původní verzi je nová přední maska s diodami pro denní svícení, nová jsou i xenonová světla. Kola mají základní rozměr 20 palců, do podběhů se ale vejde i průměr 22 palců.

Uvnitř krabicovitého SUV (podívejte se na velikost zadního okna) najdete luxusnější kabinu s novým dotykovým displejem pro ovládání navigace či audioaparatury. Novinkou jsou i dřevěné výplně (palubní deska může být místo plastu pokryta kůží), monitorování mrtvého úhlu či barevná parkovací kamera. Na přání může být navigator vybaven adaptivními tlumiči.

Foto: Lincoln

Lincoln Navigator (2014)

Místo V8 je V6 s turbem

Zmenšování zdvihových objemů se pomalu šíří i mezi americkými automobily, popisovaný navigator dostane místo osmiválce o výkonu 310 koní „pouze“ šestiválec s přeplňováním pomocí turbodmychadla. Výkon nabídne nový – a pro tento model i jediný – motor z líhně Fordu lepší než dříve (375 koní). Točivý moment pak vrcholí při 582 Nm.

Foto: Lincoln

Lincoln Navigator (2014)

Hodnoty zrychlení, spotřeby či nejvyšší rychlosti zatím Lincoln nezveřejnil. Výkon se přenáší buď na obě nápravy, nebo pouze na zadní kola. V nabídce je výhradně automatická šestistupňová převodovka.

Cena zatím nebyla oznámena. Do Česka se vozy značky Lincoln oficiálně nedovážejí.

Foto: Lincoln

Lincoln Navigator (2014)

Reklama

Výběr článků

Načítám