Hlavní obsah

Qoros 3: první fotky čínského golfu, poprvé se ukáže v březnu v Ženevě

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Detroitu sice teprve začal první letošní autosalon, čínská automobilka Qoros však už nyní zveřejnila fotografie svého nového auta, se kterým se chce pochlubit v březnu na ženevském autosalonu. Jde o model s jednoduchým označením 3 v karosářském provedení hatchback.

Foto: Qoros

Qoros 3 hatchback (2014)

Článek

Označení „čínský golf“ je samozřejmě značně nadnesené, použitou technikou, image, nabídkou motorizací či komfortní a příplatkové výbavy nebude schopné čínské auto evropskému bestselleru konkurovat. Coby levný hatchback by ale mohl pár zájemců i mezi náročnými evropskými zákazníky zaujmout.

Qoros 3 hatchback, jehož vzhled připomíná Chevrolet Cruze, vychází z modelu 3 Sedan, který jako první auto v loňském roce získal pětihvězdičkové ocenění v nárazovém testu EuroNCAP. Navíc dle této organizace patřil mezi nejlepší auta, která loni testy prošla.

Foto: Qoros

Qoros 3 hatchback (2014)

Kratší o 17 centimetrů

Hatchback je proti sedanu kratší o 177 mm, na délku tak měří 4438 mm. Ve všech ostatních parametrech je hatchback shodný se sedanem – šířka (1839 mm), výška (1445 mm), rozvor (2690 mm).

Motor je v nabídce jediný, nabízí se však ve dvou různě výkonných verzích. Čtyřválcová šestnáctistovka s atmosférickým plněním nabídne výkon 126 koní a 155 Nm, přeplňovaná verze má 156 koní a 210 Nm. Vybírat lze ze šestistupňové manuální nebo dvouspojkové automatické převodovky.

Automobil, jenž se bude vyrábět v Changshu v Číně, se ve světové premiéře ukáže v březnu. Cena zatím nebyla oznámena. V Česku výrobky Qorosu koupit nelze.

Foto: Euro NCAP

Qoros 3 v nárazovém testu Euro NCAP

Reklama

Výběr článků

Načítám