Hlavní obsah

Brembo rozšíří své výrobní prostory v ostravské průmyslové zóně

Italská firma Brembo, která vyrábí brzdové komponenty pro automobilový průmysl, rozšíří své výrobní prostory v CTParku Ostrava. K současným 25 000 metrům čtverečních jí přibude dalších 8000 metrů. CTPark je součástí průmyslové zóny v Ostravě-Hrabové.

Foto: CTPark

CTPark Ostrava

Článek

Investice CTP dosáhne 200 miliónů korun. Stěhování do nových prostor se předpokládá v březnu příštího roku. "Brembo si pro své investice zvolilo Ostravu vzhledem k blízkosti úspěšného automobilového konceptu a vzdělané pracovní síle, kterou formuje místní vzdělávací systém," uvedl ředitel společnosti CTP Remon Vos.

Brembo dodává brzdové komponenty předním automobilovým značkám. Působí v 16 zemích na třech kontinentech a zaměstnává přibližně 7000 lidí. V Ostravě má Brembo zhruba 800 pracovníků.

CTP provozuje síť 36 průmyslových areálů, které se kromě Česka nacházejí i na Slovensku, v Rumunsku a Polsku. Celková plocha představuje 1,9 miliónu metrů čtverečních. Očekávaný příjem z pronájmu pro rok 2012 činí 125 miliónů eur (zhruba 3,2 miliardy korun).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám