Hlavní obsah

Volvo ve Frankfurtu ukazuje hranaté kupé, navrhl jej bývalý designér Škody

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nový model Concept Coupe od Volva svým hranatým designem symbolicky navazuje na kupé P1800 z 60. let minulého století. Však také druhé zmíněné auto bylo vidět v prosklené vitríně hned za nejnovějším konceptem severské značky.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Volvo Concept Coupe (2013)

Článek

Pod designem nového konceptu je podepsaný Thomas Ingenlath, který v minulosti pro Škodu navrhl designové zpracování druhé generace octavie či roomsteru. Vzhled je v předních i zadních partiích hranatý s výrazně klesající zádí.

Koncept, který je plně funkční, stojí na 21palcových kolech. Uvnitř zaujme kůží čalouněný přístrojový panel, obložení přírodním dřevem, tmavě modré tkané koberce a hlavně hlavice řadicí páky z křišťálu.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Volvo Concept Coupe (2013)

Koncepční vůz od Volva je vybaven dvoulitrovým benzínovým motorem, který je přeplňován kompresorem a turbodmychadlem. Benzínový motor je kombinován s elektromotorem na zadní nápravě a celkový výkon činí 400 koní. Točivý moment vrcholí na hodnotě 600 Nm.

Foto: Profimedia.cz

Volvo P1800

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám