Hlavní obsah

Volvo naznačilo svůj budoucí design hranatým modelem Concept Coupe

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nový model Concept Coupe od Volva svým hranatým designem symbolicky navazuje na kupé P1800 z 60. let minulého století. Pod designem je podepsaný Thomas Ingenlath, který v minulosti pro Škodu navrhl designové zpracování druhé generace octavie či roomsteru.

Foto: Volvo

Volvo Concept Coupe (2013)

Článek

Model nazvaný Concept Coupe, který se ve světové premiéře ukáže příští týden na frankfurtském autosalonu, dostal celkově jednoduchý (avšak neméně efektní) design charakterizovaný dlouhou kapotou s výraznou přední maskou. Světlomety s integrovanými světly pro denní svícení mají tvar písmene T, což je u švédské automobilky novinka.

Vzhled je v předních i zadních partiích hranatý s výrazně klesající zádí. Koncept, který je plně funkční, stojí na 21palcových kolech. Uvnitř zaujme kůží čalouněný přístrojový panel, obložení přírodním dřevem, tmavě modré tkané koberce a hlavně hlavice řadicí páky z křišťálu.

Foto: Volvo

Volvo Concept Coupe (2013)

„Nový prototyp Volvo Concept Coupe ukazuje, jaké možnosti budeme při návrhu našich automobilů od nynějška mít. Na rozdíl od povrchního vzrušení chceme vozům Volvo vdechnout více emocí prostřednictvím klidné, sebejisté krásy, jež patří mezi nejdůležitější rysy skandinávského designu,“ uvedl v tiskové zprávě Ingenlath.

Foto: Volvo

Volvo Concept Coupe (2013)

Vůz je vybaven dvoulitrovým benzínovým motorem, který je přeplňován kompresorem a turbodmychadlem. Benzínový motor je kombinován s elektromotorem na zadní nápravě a celkový výkon činí 400 koní. Točivý moment vrcholí na hodnotě 600 Nm.

Foto: Volvo

Volvo Concept Coupe (2013)

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám