Hlavní obsah

Nový Caterham dostane přeplňovaný tříválec od Suzuki

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejlevnější Caterham v nabídce britské automobilky nakonec nedostane agregát od Fordu, nýbrž od Suzuki. Bude jím přeplňovaná šestistovka. Nový model by se měl začít prodávat letos na podzim.

Foto: Caterham

Upoutávka na nový Caterham

Článek

Caterham, automobilka se čtyřicetiletou historií, pro letošní rok připravuje nový základní model, který by se s cenou měl dostat pod 17 tisíc liber (cca 500 tisíc korun). Novinka se začne prodávat na podzim, první kusy se k zákazníkům dostanou ještě před koncem letošního roku.

Původně měl být pod kapotou roadsteru malý tříválec od Fordu, britská automobilka se ale nakonec rozhodla pro motor od Suzuki. Jde rovněž o tříválcový motor s přeplňováním pomocí turbodmychadla.

Zdvihový objem činí skromných 660 ccm a Caterham na motoru ještě provede dosud nespecifikované změny, aby se agregát hodil k sportovně pojatému lehkému roadsteru. Technické parametry či výkony zatím Caterham neprozradil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám