Hlavní obsah

Třída A má problémy s airbagy, Mercedes-Benz svolává 6000 vozidel

Německý výrobce luxusních vozů Daimler svolává k opravě více než 6000 nových vozů Mercedes-Benz třídy A. Důvodem tohoto kroku jsou problémy s airbagem u spolujezdce. Svolávací akce přichází jen osm měsíců od doby, kdy firma začala prodávat novou sérii kompaktních mercedesů.

Foto: Mercedes-Benz

Mercedes-Benz A

Článek

Pro šéfa automobilky Dietera Zetscheho je to podle agentury Reuters tvrdá rána. Právě nové kompakty jsou totiž hlavním pilířem jeho strategie, která má firmě pomoci získat zpět ztracené pozice, o které ji připravili rivalové Audi a BMW.

Daimler uvedl, že svolání se týká v Německu asi 6000 vozů a neurčeného počtu dalších aut mimo domácí trh. "Na německý trh jsme je uvedli loni v září. V ostatních evropských zemích to bylo mnohem později, takže celkové číslo nebude o moc vyšší," řekl mluvčí Daimleru.

Mluvčí potvrdil zprávu německého magazínu Auto Motor und Sport, podle které airbagy u nových vozů třídy A v případě nehody nefungují správně. Dodal, že problém vznikl u dodavatele a že nikoho ze zákazníků Daimleru závada nepoškodila.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám