Hlavní obsah

Kia začala prodávat třídveřový cee’d, je stejně drahý jako pětidveřový

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tuzemské zastoupení korejské automobilky Kia zveřejnilo ceník třídveřového modelu pro_cee’d. Jeho bratr - Hyundai i30 - se prodává už od konce ledna. Auta mají stejnou techniku, ceny se liší jenom minimálně.

Foto: Kia

Kia pro_cee´d (2012)

Článek

Nový Pro_cee’d je rozměrově zcela stejný jako pětidveřový model, tvar karoserie je však sportovnější. V porovnání s pětidveřovým hatchbackem je linie střechy nového modelu o 40 mm níže, střední sloupek B je posunut dozadu o 220 mm, nový je tvar boků karoserie, stejně jako boční okna, C sloupky a zadní výklopné dveře, světla i nárazník.

Nabízí stejný výběr motorů a převodovek jako pětidveřový cee´d či kombi cee´d SW. Je dostupný se dvěma zážehovými a třemi vznětovými motory s rozpětím výkonů 90 až 135 koní. [celá zpráva]

Stejnou techniku nabízí také Hyundai i30. [celá zpráva]

Foto: Hyundai

Hyundai i30 (3D verze, 2012)

Zajímavé porovnání dá nahlédnutí do ceníku obou modelů, kdy se cena nejlevnější verze liší od 10 tisíc korun. Třídveřový Hyundai i30 stojí 279 990 korun, zatímco Kia pro_cee’d je levnější - 269 980 korun.

Bez zajímavosti není také fakt, že zatímco třídveřový hyundai je oproti pětidveřovému hatchbacku o 10 tisíc korun levnější, v případě kie je cena stejná pro obě karosářské varianty, což je neobvyklé. Stejnou cenu pro dvě různé karosářské verze na českém trhu nabízí ještě Mazda s modelem 6, u kterého je cena stejná pro verzi sedan i kombi.

Anketa

Kterou verzi byste si raději koupili - za stejnou cenu?
Kia pro_cee´d třídveřová
31,9 %
Kia pro_cee´d pětidveřová
68,1 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 1533 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám