Hlavní obsah

KTM bude nabízet X-Bow s předním oknem i odnímatelnou střechou

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Rakouské KTM, proslavené výrobou motocyklů, do Ženevy přiveze dvoumístný roadster X-Bow ve verzi GT. Ta přináší proti standardnímu provedení větší výkon motoru, díky přednímu sklu a odnímatelné střeše je také civilizovanější.

Foto: KTM

KTM X-Bow GT (2013)

Článek

Mezi hlavní novinky patří čelní sklo a dvě boční, přičemž pro přední sklo bude na přání k dispozici i stěrač. V nabídce bude i odnímatelná střecha, která při dešti (v případně fajnšmekrů i sněžení) zajistí větší komfort při nepříznivém počasí. Střešní panel podle slov výrobce půjde použít nejvýše do 130 km/h.

Foto: KTM

KTM X-Bow GT (2013)

Verzi GT pohání přeplňovaný dvoulitr od koncernu VW, který přináší výkon 285 koní (dříve 240 koní) a 420 Nm točivého momentu. Stovku zvládne X-Bow za 4,1 s (dříve působivějších 3,9 sekundy), nejvyšší rychlost činí 196 km/h. Poháněná jsou zadní kola, hmotnost vozu je pouhých 847 kilogramů.

Ve světové premiéře se nové KTM X-Bow GT ukáže příští týden na ženevském autosalonu, cenu ani datum zahájení prodeje zatím výrobce neoznámil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám