Hlavní obsah

Renault začal prodávat omlazenou verzi Fluence, konkurenta rapidu

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Renault na českém trhu začal nabízet omlazenou verzi svého sedanu Fluence. Jde o konkurenta Škody Rapid, Peugeotu 301, Chevroletu Cruze a dalších cenově dostupných sedanů. Základní cena fluence je o 40 tisíc korun vyšší než dříve, díky akčním slevám ale zákazníci dostanou zdarma některé prvky výbavy.

Foto: Renault

Renault Fluence (facelift, 2012)

Článek

Po omlazení ještě atraktivněji vypadající Renault Fluence patří svými rozměry k největším vozidlům nižší střední třídy – na délku měří 4618 mm (dříve 4620 mm), na šířku 1809 mm (stejné jako před faceliftem). Rozvor náprav, klíčový údaj pro prostor cestujících na zadních sedadlech, činí 2702 mm. Pro zavazadla nabídne Fluence solidních 496 litrů; především na evropském trhu by Renault mohl udělat terno s verzí kombi, s tou ale francouzská automobilka zatím nepřišla.

Foto: Renault

Renault Fluence (facelift, 2012)

V nabídce jsou čtyři motorizace, přičemž pouze jediná je zážehová - šestnáctistovka s výkonem 110 koní (81 kW) a 151 Nm. Všechny tři další jsou naftové - jde o patnáctistovku naladěnou buď na 66 kW/90 k a 200 Nm nebo v silnější verzi 110 k (81 kW) a 240 Nm. V nabídce pro vyšší stupně výbavy je i naftová 1,6 dCi s výkonem 130 koní (96 kW) a 320 Nm točivého momentu.

Foto: Renault

Renault Fluence (facelift, 2012)

Tři typy převodovek

Pro základní motory je k dispozici pětistupňová manuální převodovka, pro výkonnější motorizace šestistupňový manuál nebo alternativně automat.

Renault v akci nabídne vyšší výbavu za cenu základní (respektive o stupeň nižší), což ospravedlňuje i navýšení základní ceny o 40 tisíc korun. Benzínovou šestnáctistovku dostanete od 264 900 korun ve výbavě Expression. Ta obsahuje mj. ESP, šest airbagů, tempomat, přední mlhovky, elektricky nastavitelná a vyhřívaná vnější zpětná zrcátka, manuální klimatizaci, centrální zamykání, elektrické stahování oken nebo rádio s Bluetooth.

Foto: Renault

Renault Fluence (facelift, 2012)

V základu jsou pouze ocelová kola (velikost 15 palců), lité „šestnáctky“ přijdou na rovných 10 tisíc korun. Metalický lak vyjde na 14 tisíc korun, jinak v této výbavě netřeba nic dalšího dokupovat. Potěší i nově zavedená pětiletá záruka. Základní dieselové provedení stojí v akci od 309 900 korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám