Hlavní obsah

Hyundai v Nošovicích zahájil sériovou výrobu třídveřové verze i30

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Automobilka Hyundai tento týden v Nošovicích na Frýdecko-Místecku zahájila sériovou výrobu třídveřové verze Hyundai i30, nejprodávanějšího modelu značky v Evropě. K prodejcům by se vozy měly dostat ještě do Vánoc.

Foto: Hyundai

Hyundai i30 (3D verze, 2012)

Článek

V Nošovicích už se od ledna vyrábí pětidveřový hatchback a od června kombi. Třídveřová verze modelu Hyundai i30 měla premiéru v září na autosalonu v Paříži. Od ostatních dvou se podle mluvčího odlišuje několika přepracovanými detaily, které jí dodávají výrazně sportovnější vzhled.

"Nejmarkantnější změny se odehrály na přední masce, která dostala nové kruhové odlehčovací otvory ve své horní části. Změnil se také tvar mlhovek a LED svítilen pro denní svícení - nové kruhové mlhovky jsou doplněny přímou řadou LED svítilen, namísto původních ve tvaru písmene L," uvedl mluvčí továrny Petr Vaněk. Změnily se také koncové svítilny a vůz má jinou boční siluetu.

Foto: Hyundai

Hyundai i30 (3D verze, 2012)

Třídveřové Hyundai i30 bude mít stejné motory jako hatchback a kombi: benzinové a dieselové agregáty o objemu 1,4 a 1,6 litru, spojené buď s manuální, nebo automatickou šestistupňovou převodovkou.

Definitivní cenu vozu ještě automobilka nestanovila. "Je ale zřejmé, že s ohledem na menší materiálovou a výrobní náročnost (díky absenci jednoho páru dveří) bude o něco nižší, než je cena pětidveřového hatchbacku," uvedl Vaněk. Cena hatchbacku začíná na 289 990 korunách.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Hyundai i30

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám